Tabla Bilka Giurgiu

Tabla Bilka Giurgiu

Tabla Bilka Giurgiu

Fii creativ cu
produsele noastre
profesionale!

Tabla Bilka Giurgiu | Cu siguranta, atunci cand ai de gand sa iti construiesti casa sau cand iti planifici schimbarea invelitorii vechi, ai trecut prin provocarea alegerii sistemului de invelitoare pe care il vei folosi pentru constructia acoperisului, tigla metalica sau tigla ceramica?

Arhitectul te sfatuieste in utilizarea anumitor produse in functie de tipul de proiect ales. Prietenii iti recomanda produsul folosit de ei. Auzi tot felul de idei si pareri de la tot felul de specialisti, mai mult sau mai putin, in acoperisuri.

Fiecare sistem de invelitoare vine cu avantaje si dezavantaje.

Daca iti doresti sa achizitionezi un sistem de invelitoare cu costuri cat mai mici, vei alege cu siguranta tigla metalica.

Daca iti doresti un acoperis care sa aiba o durata mare de viata, fara sa isi piarda din proprietati, vei alege tigla ceramica, chiar daca pretul este semnificativ mai mare.

Poate nu ai o structura a acoperisului foarte rezistenta si vei avea nevoie de o invelitoare usoara. Dar totusi iti doresti sa fie izolat fonic, sa aiba o termorezistenta cat mai buna. In acest caz vei opta pentru un acoperis cu tigla metalica acoperita cu roca naturala.

In urmatoarele articole vom detalia avantajele si dezavantajele pentru urmatoarele tipuri de invelitoare:

 • Tigla metalica;
 • Tigla ceramica;
 • Tigla metalica acoperita cu roca naturala.

Oricand consultantii nostri de vanzari iti stau la dispozitie pentru detalii suplimentare si te vor ajuta sa alegi invelitoarea potrivita pentru acoperisul tau.

Tigla metalica este in prezent cel mai vandut sistem de invelitoare de la noi din tara, avand un procent de 70% din piata de acoperisuri din Romania (conform www.zf.ro ).

Avantaje tigla metalica:

 • Pret mic: tigla metalica se produce in grosimi cuprinse intre 0.35mm-0.6mm. Indiferent de bugetul disponibil, gasesti o varianta de produs care sa se incadrezi. Daca doresti sa ai o calitate superioara cu o durata de viata mai mare, vei plati mai mult, dar tot nu vei ajunge la nivelul de pret al tiglei ceramice;
 • Greutate redusa: in functie de grosimea si calitatea materialului ales, tigla metalica are o greutate pe metru patrat cuprinsa intre 4-5.5 kg;
 • Estetica placuta si gama larga de culori: ai la dispozitie un numar mare de modele de tigla metalica, care pot fi produse in peste 25 de culori, fie ele lucioase sau mate;
 • Durata de viata: un acoperis cu tigla metalica are o durata de viata medie de 20-30 de ani (aceasta este realitatea). Anumite produse pot avea o durata de viata de peste 50 de ani (BudMat Venecja) . Nu toate invelitorile metalice au aceasta durata. Durata de 50 de ani, poate fi atinsa doar daca se respecta anumite conditii(modul de depozitare a materiei prime, tehnica de productie, tipul de accesorii folosite, calitatea montajului );
 • Montaj usor si rapid: 100 mp de acoperis pot fi montati chiar si intr-o singura zi;
 • Costuri reduse cu intretinerea;
 • 100% recliclabil.

Dezavantaje tigla metalica:

 • Termorezistenta scazuta: acesta este un dezavantaj al tiglei metalice. Vara tabla poate atinge temperaturi de pana la 80O C. Acest fapt va duce la scaderea confortului din mansarda si va creste cheltuielile cu racirea incaperilor cu pana la 25%.
 • Ventilare slaba: acest fapt va creste cantitatea de condens de sub tigla metalica, ceea ce va duce la diminuarea duratei de viata a intregului acoperis(structura de lemn, termoizolatie, invelitoarea metalica). In sunt foarte putin populare elementele care ajuta la reducerea acestui fenomen( vezi detalii );
 • Dupa o perioada de timp tigla metalica se decoloreaza si nu mai are proprietatile estetice initale.

veqecxxmqo

Write a Reply or Comment